miercuri, 3 iunie 2009

Suflete pure de copii

Din pacate nu au fost multe persoane alaturi de Diana si colegele ei de la ATC Gilda sambata la actiunea organizata pentru copiilasii bolnavi de la oncopediatrie .
Oare ne-ar placea ca maine sa fim noi bolnavi sau cei apropiati noua si sa ne lovim de indiferenta semenilor, indiferenta care acum ne caractrizeaza si pe noi ??
E totusi atat de usor sa facem un gest frumos, sa oferim sprijin celui de alaturi ...


preluat de aici : http://www.bihoreanul.ro/liceeni-bihoreni/copiii-bolnavi-de-cancer-au-primit-televizoarele-promise-de-diana-foto-4470144 :
Întâlnirea voluntarilor din Asociaţia Tinerilor împotriva Cancerului (ATC) ”Gilda”, înfiinţată de Diana Creţiu, a avut loc sâmbătă după amiază, în faţa Spitalului Municipal Gavril Curteanu.
Instruite ca la carte de Diana - să nu facă glume proaste, să nu plângă, să nu râdă prea mult şi să nu pună întrebări care ar putea să-i rănească pe bolnavi - cele 7 eleve de la Liceul Teoretic Aurel Lazăr au venit să le dăruiască micuţilor internaţi cadouri, dar şi un zâmbet, de 1 iunie. “Cu banii din vânzarea prăjiturilor, am reuşit să cumpărăm două televizoare, eu am mai dus unul de acasă, iar domnul doctor Silviu Corbu, medic oncolog, ne-a mai donat unul”, a spus Diana, care, pentru a strânge fondurile necesare, a organizat un Festival al Prăjiturilor, în urmă cu două săptămâni, în liceul unde învaţă.
Pe lângă televizoare, membrele ATC “Gilda” le-au dus copiilor şi jucării, fructe, dulciuri, dar şi creioane şi blocuri de desen, pentru ca micii pacienţi să mai uite de dureri şi să nu se plictisească atâta timp cât stau internaţi. “Am avut noroc, pentru că la iniţiativa noastră a contribuit şi depozitul Doruleţ, vicepreşedinta Fundaţiei Piticot, care a citit în ziar povestea noastră, m-a sunat, şi a donat maşinuţe cu telecomandă, cărţi de colorat, cuburi şi câteva kilograme de banane, iar Plastor a donat seturi de bucătărie pentru fete”, a mai spus Diana.
Medicul şef al Secţiei de Oncologie de la spitalul de copii, dr. Gabriela Miculschi, s-a arătat de-a dreptul încântată de gestul tinerelor eleve. “Este foarte frumos că s-au gândit şi la alţi copii care, în acest moment, nu sunt la fel de norocoşi ca ele. Din cauză că micuţii iau tot timpul citostatice, televizoarele din saloane funcţionează aproape non stop şi se strică repede”, a spus medicul.
După ce au oferit cadourile, elevele au plecat în Orăşelul Copiilor, pentru a participa la festivităţile organizate acolo, din partea Orăşelului - de Mihaela Alexandru, şi de cadrele medicale ale spitalului. Evenimentul a reunit atât copii bolnavi şi apropiaţii acestora, cât mai ales micuţi care s-au vindecat.
Acolo, Diana şi prietenele ei au petrecut timp cu piticii şi i-au pictat pe faţă, alături de clovnul Luluţa. “Am jucat chiar şi “Ţară ţară vrem ostaşi”. În plus, doamna doctor Miculschi a spus că avem permisiunea ca, în fiecare luni, să mergem la spital să ne jucăm cu copiii bolnavi”, a mai spus Diana.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu